onsdag 20 januari 2010

Förbundsstyrelsens förslag till Valberedning 2010/2011 samt övriga kandidater

Här kommer förbundsstyrelsens förslag till valberedning samt övriga kandidater. Förbundsstyrelsen har medvetet valt att lägga ett förslag på en utökad valberedning. Vi föreslår alltså 7 personer istället för dagens 5. Anledningen till detta är att vi tror att det finns en stor möjlighet till att nyval till många tunga uppdrag kommer att behöva beredas till RÅM 2011. Då vi också hoppas kunna rekrytera många nya medlemmar i valrörelsen så är det viktigt att organisationen via bla valberedningen kan fånga upp dessa och utnyttja deras kompetenser. Förbundsstyrelsen har strävat över att få en bra grupp där ledamöternas olika kompetenser och nätverk kan komplettera varandra. Förslaget följer stadgarnas krav om att minst 50% plus minus 1 person ska vara av kvinnligt juridiskt kön.

Förbundsstyrelsen påbörjade arbetet med att bereda ett förslag till valberedning i september genom att välja en beredningskommitté bestående av Linn Olauson, Viktoria Such och Fredrik Frangeur. Dessa har ansvarat för att utlysa möjligheten att kandidera samt intervjua kandidater och presentera resultatet för förbundsstyrelsen. Möjligheten att kandidera har utlyst via bla Avtryck, hemsidan, facebook och gittan. Förbundsstyrelsen diskuterade sedan resultatet och antog ett förslag till valberedning på sitt möte 9-10 januari. Förslaget har dock kompletterats i efterhand efter att en kandidat som var föreslagen drog tillbaks sin kandidatur. Totalt har ett 15-tal kandidater förekommit i förbundsstyrelsens beredning. Ett flertal kandidater som ej kommit med i förbundsstyrelsens förslag har dock valt att dra tillbaks sina kandidaturer. Samtliga kandidater har varit mycket kompetenta. Frågor om förslaget kan besvaras av Förbundsstyrelsens sammankallande Fredrik Frangeur på fredrik.frangeur@mp.se

Förbundsstyrelsens förslag till Valberedning:


Axel Sandin, 20 år, Stockholm (omval)

Motivering: Axel är erfaren med ett stort kontaktnät i förbundet, och kan se till att valberedningens goda rutiner upprätthålls. Det tillsammans med hans lösningsfokuserade förhållningssätt, personkännedom och goda humör gör Axel till en stor tillgång för valberedningen.

Rasmus Ling 25 år, Malmö (nyval)

Motivering: Rasmus har stor erfarenhet av valberedningsarbete från bland annat miljöpartiets riksvalberedning. Han jobbade på förbundskansliet i valrörelsen 2006 och har därför insyn i riksorganisationens arbetssätt. Att Rasmus är välorganiserad och har ett brett kontaktnät gör honom också till en bra valberedare.

Misja De Rond, 17 år, Västerås (nyval)

Motivering: Det behövs peppade medlemmar i valrörelsen, och Misja kommer att bidra till att Grön Ungdoms valberedning får ett inspirerande och roligt år. Misja är lyssnande och ödmjuk, vilket är bra egenskaper i en valberedning.

Benjamin Juhlin, 17 år,Stockholm (nyval)

Motivering: Benjamin är erfaren och professionell valberedare, med erfarenhet från bla. region Stockholms valberedning. Benjamin kommer att bidra till en stabil valberedning.

Simon Nummela, 20 år, Örebro (nyval)

Motivering: Simon har ett engagemang och en entusiasm som smittar av sig, och mycket erfarenhet från organisationsvärlden. Han har ett brett kontaktnät även utanför förbundet och är både flexibel och idérik vilket gör han bidrar med utveckling och nytänkande.

Elina Åberg, 24 år, Stockholm (nyval)

Motivering: Elina har både suttit förbundsstyrelsen och varit riksspråkrör. Detta gör att hon har god kännedom om vad olika uppdrag som valberedningen ska bereda innebär. Elina är välorganiserad, socialt kompetent och har ett stort kontaktnät inom Grön Ungdom.

Johanna Norberg, 25 år, Landskrona (nyval)

Motivering: Johanna är en mycket god lyssnare och söker aktivt tills hon funnit det hon är ute efter, två egenskaper som kommer göra henne till en ypperlig valberedare.


Övriga kandidater:

Kristian Green, 19 år, Göteborg (nyval)

1 kommentar:

  1. Om man är intresserad så kan man läsa min blogg på http://jakoblundgren.wordpress.com/
    Där visar jag rätt mycket på det bakgrundsarbetet jag lägger ner.
    / Jakob Lundgren

    SvaraRadera