söndag 21 februari 2010

Jag tänkte på att...

Några reflektioner från riksårsmötet av nördkaraktär:

- Varannat år verkar valberedningens förslag till förbundsstyrelse gå igenom i sin helhet. Varannat år sker någon förändring. Liksom Niclas Persson tycker jag det är hyfsat sunt. Vi har både en valberedning med högt förtroende och samtidigt mötesdeltagare självständiga i sitt ställningstagande inför en mångfald av kandidater.

- Grön Ungdom är en växande organisation. I år var det 20% fler deltagare på riksårsmötet än förra året. Samtidigt har medlemsantalet också ökat nästan exakt lika mycket.

- Media uppmärksammar att Jakop Dalunde och Maria Ferm valts till språkrör ännu mer nu, när de blivit omvalda för andra gången, än när de valdes första gången 2008. Antagligen ett tecken både på hur de lyckats göra både sig själv och Grön Ungdom relevanta i den politiska debatten. Och såklart också ett tecken på att det är valår och partiet har vind i seglen inte minst i opinionsmätningarna.

- Carl-Martin Vikingssons a.k.a. Sture Alléns underhållningskvalité skulle kunna garantistämplas. Uppslupen stämning på riksårsmötesfesten igårkväll med andra ord...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar